Skip to main content

Träningsintervention

Läser om kvinnors hälsa vid Lunds universitet och med min fördjupade kunskap vill jag göra en träningsintervention. Kunskap är en viktig faktor vid förändring av hälsorelaterade beteenden och tidigare forskning har visat att just kunskapsbaserade interventioner kan öka individens motivation till hållbar förändring.

Vad gör styrketräning med kroppen och hjärnkemin för oss kvinnor mitt i livet eller under klimakteriet?Varför är det svårt att bibehålla en träningsrutin – är det fysiologi eller psykosocial påverkan?

Studien “What women want? Exercise preferences of menopausal women.” visar att många kvinnor (97%) föredrar promenad,  one-to-one support (68%) och vikten av behovstillfredsställelse.

Studien “Effects of resistance training on quality of life…” (2022) visar att kontrollerad, ansträngande styrketräning (2-3 ggr/v i 15 v)  har effekt på livskvaliten, både fysiska och psykiska hälsan.

Med denna träningsintervention vill jag se vad evidensbaserad kunskap och träning kan göra för  kvinnors livskvalitet. Interventionens syfte är att utveckla något som kan fungera i vardagen och göra det till en del av kvinnornas liv. Vi följs åt i 15 veckor.

Intresserad?