Skip to main content
Inspiratör

Passionsdriven entreprenör, bra eller dåligt?

Det vackraste ordet jag känner till är passion. När det kopplas till entreprenörskap kommer mod in.
Vara modig nog att välja sin egen väg när massan drar åt ett håll, modig att stå emot tidiga fördelar (pengar) bara för att kunna få fortsätta driva passionerat.

Alla drivs såklart inte av passion, det finns människor som jobbar för livsstilen som deras jobb tillåter dem att ha. Vissa “accepterar” ett tråkigt men välbetalt jobb som gör att de kan spendera mycket tid med familjen eller äga fina saker. Men vissa människor, som jag, har passion och mod kopplat till det de gör. Vi behöver känna oss delaktiga på en djupare plan. Vi bryr oss så in i själen om att vi ska skapa och ge bra kvalitet i allt vi gör! Detta har sina fördelar, men det har också sina nackdelar.

Vi “passionsentreprenörer” lägger mycket mer än bara vår tid på verksamheten. Vi ger det sinne, kropp och själ. Verksamheten är som en förlängning av oss själva. Vi älskar verkligen det vi gör och varje vaken tid går åt till att försöka utmana och förbättra. Ja vi är helt uppslukade av vårt “kall”, att leverera kvalitet i varje liten detalj. Den ljusa sidan är att vi ger allt, är personligt investerade. Å andra sidan svider svek hårdare, något man får lära sig skapa distans till.

Att bygga produkten på den egna passionen gör oss till huvudresursen. Vi har full kontroll men det gör också svårt att delegera men även expandera, svårt att tro att någon annan skulle bry sig lika mycket… Speciellt om pengar inte är den huvudsakliga drivkraften.

Jag drivs av passion och älskar känslan av oberoende. Lärdomar sen 2005 då jag blev företagare – alltid kontroll, uppmärksamhet på varningssignaler, aktivt lyssnande och lärande och framför allt aldrig utsätta mig för frestelser i onödan och mina kunder/patienter för risker. Jag har ansvar för min omgivning och för mig själv så jag kan fortsätta brinna passionerat, utan att brinna upp. Jag har planerat att leva länge och kvalitativt. Passionerat och oberoende.

Så, är du en passiondriven entreprenör?