Skip to main content

Träning som mirakelmedicin?

”Träning löser det mesta …” Det står så i mitt flöde på Facebook och Instagram. Träning som mirakelmedicin. Säljaren och den redan frälsta nickar. Men hur är det för den ickefrälsta?

Träning och hård träning löser inte allt. Motion och rörelse löser mycket. Vi behöver bredda diskussionen och börja definiera träning, motion och rörelse. Våga tänka om helt enkelt. Strunta i alla råd, all reklam, alla erbjudanden, (vet att jag skriver det inför varje uppstart men tål att påminnas). Blir träning ett ytterligare projekt, en ny sak att leverera i, stressa kring. Släpp det.

Om det nu finns en mirakelmedicin så är den en fråga. Den lyder:

Vad vill jag göra men framför allt vad kan jag göra ofta  med minsta motstånd?

Rörelse. Motion. Sömn. Näring. Återhämtning. Relationer. Träning. 

Om du kommer till träningslokalen stressad med andan i halsen, tusen tankar i huvudet och kanske känner ett måste kring det, gång på gång … tänk om. Och jag vet att det är svårt, speciellt när normen är annat. Men tänk om du vågar ta fram ditt inre barn. Vad gillade du göra då? Definiera DIN träning, den som oftast kommer utan motstånd, den du kan göra år efter år.

LIVET ÄR INTE IFALL VI ÄTER ELLER TRÄNAR OPTIMERAT, HUR VI SER UT NAKNA, HUR PRODUKTIVA VI ÄR UNDER DAGARNA. DET ÄR HUR VI MÅR, VILKA VI MÅR MED OCH VAD VI FYLLER VÅRA DAGAR MED! 🧡

Bild från Tornedalen, klockan två på natten, utanför bakstugan, en whisky i handen, med människor jag gillar.

Kram
Betty