Skip to main content

Till denna lek behövs …

Du som sett mina träningsfilmer på instagram har sett denna inledning, “till denna lek behövs …” och jag älskar skriva det. Och nu vill jag berätta hur allt startade.

För många många  år sen berättade en äldre patient att hon lämnade mannen på dagis. Tänkte först att han hämtade barnbarn men nej, han blev lämnad på Biltema, gubbdagiset kallade hon det.  Hmmm, ett sådant ställe ville jag ha, ett dagis att lämnas på och år senare öppnade jag B-ROOM – ett lekrum för vuxna.

Lek. Jag har aldrig varit en lekmamma i bemärkelsen leka med dockor men jag har alltid dragit ut familjen på äventyr och när jag tänker efter har det alltid handalt om leka igång kroppen, rörelse och träning.

Älskar denna beskrivning av mig av Sporthälsa: “Tänk tuff träning … men med största värme och omtänksamhet. Betty driver Växjö´s coolaste ställe, the B-ROOM, och inspirerar till hälsa och styrka.”

Till denna lek behövs …

  • en stund där vi inte tar allt på så stort allvar
  • en stund då vi lättar på vardagens press
  • en stund då vi bygger oss starka och mer stresståliga
  • en stund med likasinnade
  • en stund med träningslek

Jag går tillbaka till behandlingsrummet, denna gång till Ludvig 6 år. Hans enda längtan är att leka livet ut. Hmmm, det borde vi vuxna ta fasta på det lite mer.

Här vill jag inspirera, detta budskap vill jag sprida på mina träningar.

Kom och lek med mig. Den 7e maj startar donationsbaserade #popupträningväxjö!