Skip to main content

Kvinnokraft med Zonta

Jag blev väldigt glad när förfrågan från Zonta kom, jag skulle få tala på deras årliga evenemang Kvinnokraft.  Kvinnokraft och Stark genom livet kompar varandra.

Min svärmor har varit Zonta medlem under många år och jag har hört mycket bra om organisationen. Efter igår vet jag att Zonta International är en ledande global organisation som arbetar för att främja kvinnors rättigheter genom stödjande insatser och påverkansarbete. Zonta ger finansiellt stöd till flera projekt för jämställdhet och mänskliga rättigheter, ofta i samarbete med olika FN-organ. Projekten inriktar sig bland annat på att främja kvinnors hälsa, utbildning och ekonomi och att avskaffa könsbaserat våld, barnäktenskap och människohandel. En partipolitiskt och religiöst obunden organisation som har i dag drygt 26 000 medlemmar i mer än 1100 klubbar i 62 länder.

Vacker scen möter mig på Palladium, prydda med flera par skor, varje par står för en kvinna eller flicka som utsatts för våld. Kvällen är viktig och känner mig hedrad över att äntra scenen och hålla mitt föredrag. Jag pratar om kvinnohälsa och hur vi håller oss starka genom livet, i mentala som fysiska muskler. Vikten av återhämtning och att en utvilad kvinna bär på en enorm KVINNOKRAFT! Om att ÄGA livet där livet går att ägas. Leda oss själva för att kunna leda andra. Tillsammans är vi alltid STARKare!

Vi tar en aktivitetspaus i rörelse, vi minglar och äter god mat från Gemla Matmagasin. Och jag lämnar Palladium energifylld av publiken och övriga föredragshållare. Emma Ekaremål, VD Asa herrgård, Stephanie Johansson, vinnare av Hela Sverige bakar 2021, Lena Nazzal-Andersson, Verksamhetschef Lasarettsrehab och tidigare Vaccinsamordnare, Mona Pfaus, lärare, karateka och soldat, Yvonne Tuvesson Rosenqvist, operasångerska och begravningsrådgivare. Så mycket KVINNOKRAFT.

Tack Zonta och alla fantastiska deltagare.