Skip to main content

Måndag

Mina dagar är väldigt varierande. Som företagare har jag den  stora friheten att styra mina dagar helt själv. Jag jobbar med människor, på klinik och på RUMMET.  Mentalt och fysiskt krävande. Min coachning  bygger på en individbaserad helhetssyn där jag tar hänsyn till hela människan. Rörelse och träning i balans med andra viktiga faktorer som sömn, stress, kost samt sociala faktorer skapar en helhet. Som tandläkare gör jag detsamma, hälsa är ett stort område och munhälsan hänger starkt ihop med den allmänna hälsan.

Denna dag börjar med sovmorgon, jag är nämligen ingen morgonmänniska. Kliver upp, tar en kopp kaffe och landar i soffan (mitt hemmakontor). Coaching står på schemat. En förmiddag i veckan ägnas åt mina kunder. Online coaching i en app där föregående veckans aktivitet har registrerats. Jag gillar att ha en röd tråd med planering och kontinuerlig avstämning och utvärdering. Det bygger engagemang och engagemang skapar framgång oavsett målsättning. 

Dessa förmiddagar är intensiva men ger samtidigt mycket energi. Timmarna försvinner snabbt och lunchpromenaden en sådan dag är extra ljuvlig. Jag är noga med min vardagsmotion och låter sällan träningen vara den enda aktiviteten under en dag. Lika noga är jag med sömnen och maten jag äter. Min matfilosofi är dock väldigt enkel, jag älskar mat och väljer att äta ren mat men jag älskar även choklad och dricker vin ibland. Jag är en livsnjutare, utan ångest och dåligt samvete. 

Lunchen är alltid extra god, jag är inte bara morgontrött, har även svårt att äta på morgonen. Sociala medier uppdateras, mail besvaras och sen väntar kliniken.

Klockan är strax över fyra. Jag har bytt från klinikkläder till träningskläder. Jag går upp till min skivstång och kettlebell. Lyfter, böjer och drar i några varv för att sen tända ljus och landa i fåtöljen till skön loungemusik. Kunden kliver in. Vi småpratar, läser av dagsformen och presenterar dagens festligheter.  Att träna någon handlar om så mycket mer än att pressa någon till max, lika ofta har man en bromsande roll, backa några steg tillbaka för att bygga en stark grund inifrån ut.

Eftermiddagen blir kväll, sista gruppen har lämnat,  på övervåningen slår repet mot golvet, jag stannar upp för lite filosoferande till ljudet från repslagaren 🙂 , om livet och känslan jag lyckats skapa här på rummet . Veckans första arbetsdag är över. Hemma väntar middag med familjen, god natts sömn, en ny sovmorgon och en ledig förmiddag där jag står i fokus. För vi kan aldrig vara så upptagna att vi inte hinner vårda oss själva. 

Godkväll och hoppas du haft en givande dag!