Skip to main content

Rama in problemet – inte lösningen! Del 2

Om vi inte adresserar rätt sak spelar det ingen roll hur hårt vi jobbar.

NÄR STYRKAN BLIR EN SVAGHET!

Jag öppnar som jag ofta gör, med mig själv. Ni som känner mig, ni som följt mig här ett tag, ni som lyssnade på mitt avsnitt i Klimakteriepodden känner till min resa med kropp och knopp.

Jag välsignades (eller kanske förbannades ) med en enorm drivkraft. Jag bärs framåt av en nyfikenhet och tillit. En enorm styrka men också en svaghet. I mitt fall blev det så när kroppen sade ifrån. Jag skulle tillbaka, jag läste på, skulle bevisa läkare och mig själv att det gick. Lösningarna var många. Men vad var problemet????

För mig en sjukdom, diagnoser som i symptombild liknade svåra klimakteriebesvär. Min styrka blev en svaghet. Min drivkraft körde mig i fel riktning. Tills problemet ramades in. Först då kunde jag förstå. Först då kunde jag backa. Först då kunde jag sluta kriga. Plocka bort, ta emot och ha tålamod. Och samtidigt vara oerhört tacksam för styrkan, drivkraften, den aldrig sinande nyfikenheten till lärande och kunskapsspridning.

För allt det jag  inhämtar, behöver själv, är också det jag ger till andra. Det jag känner mig passionerad över, är också det som lyser genom mina ögon och det jag med lust och glädje delar till andra.

Kan du relatera?